Návštěva Univerzity Hradec Králové a Centra investic, rozvoje a inovací 

Ve dnech 19.-20.10. jsme v rámci tzv. interní Technology tour navštívili Královéhradecký kraj a detailněji se zde seznámili se zástupci partnerů Univerzita Hradec Králové (UHK) a Centrum investic, rozvoje a inovací (CIRI) a s novinkami a detaily jejich služeb v rámci našeho projektu EDIH Northeast Bohemia.

V rámci Univerzity Hradec Králové jsou do našeho EDIH NEB zapojené hned 3 fakulty: Přírodovědecká fakulta, Fakulta informatiky a managementu a Filozofická fakulta. Novinky ve službách jako komplexní senzorické a smart řešení (IoT, IIoT, AI, machine learning), zpracování a automatizace dat spolu s úspěšnými projekty aplikace těchto technologií v různých oborech nám v rámci Přírodovědecké fakulty představil Richard Cimler, vedoucí Centra pokročilých technologií.

Na Fakultě informatiky a managementu nám Kamila Štekerová detailněji představila modely a simulace komplexních systémů, Jiří Haviger a Filip Malý nás provedli analýzami a vizualizacemi velkých dat, Tereza Otčenášková nás v zastoupení Michala Dobrovolného provedla tématem umělé inteligence a pánové Josef Horálek a Vladimír Soběslav nás provedli službami kybernetické bezpečnosti.

Centrum investic, rozvoje a inovací nám představili Vendula Hájková, Jan Hýbl, Emília Vetráková a Daniela Antropiusová včetně konkrétních služeb v rámci EDIH Northeast Bohemia (networking, pořádání školení a akcí, matchmaking, dotační management atd.).

Na Filozofické fakultě jsme navštívili Centrum terénní archeologie při katedře Archeologie, kde nám Ladislav Rytíř, Richard Thér, Petr Hejhal a Tereza Holbová blíže ukázali výpočetní tomografii (CT a RTG), magnetometrii a 3D skener pro pokročilou digitalizaci v oblasti archeologie.

Celou návštěvu pro nás za rektorát Univerzity Hradec Králové skvěle zorganizovali Veronika Pourová, Tereza Otčenášková, Michal Svoboda a Martin Sedláček, kterým patří velký dík.

Těšíme se na spolupráci s kolegy z Královéhradeckého kraje, klienti EDIH NEB se mohou těšit na jejich skvělé služby! 🙂

Více fotek z návštěvy naleznete zde.

Přejít nahoru