Představení projektu EDIH NEB

1.8. 2023 úspěšně proběhlo oficiální zahájení a představení projektu EDIH Northeast v prostorách Agentury regionálního rozvoje za účasti hejtmanů Libereckého a Královéhradeckého kraje. Akce zúčastnili novináři, vedení a zaměstnanci všech partnerů projektu: Agentura regionálního rozvoje, Centrum investic, rozvoje a inovací, Technická univerzita v Liberci, Univerzita Hradec Králové, VÚTS, a.s., AEC a Národní klastrová asociace.

Na akci byla k vidění i praktická ukázka digitálních technologií v technologickém koutku, který obstarali všichni partneři EDIH NEB + firmy, které sídlí v prostorách Lipo.ink – HARDWARIO, VisionQ.cz s.r.o., SoftLi.cz, Statotest a nullspaces.

Odkaz na tiskovou konferenci a fotky zde:
https://www.kraj-lbc.cz/aktuality/evropsky-digitalni-inovacni-hub-pro-liberecky-a-kralovehradecky-kraj-pomuze-urychlit-digitalizaci-a-prenos-informaci-mezi-vyzkumnymi-centry-n1147407.htm

Reportáž s rozhovory zde:
https://www.rtmplus.cz/video/25677/v-libereckem-kraji-se-chysta-digitalni-revoluce.html

EDIH Northeast cílí na malé a střední firmy (do 499 zaměstnanců) a veřejné organizace v Libereckém a Královéhradeckém kraji, a odbornou veřejnost.

Přejít nahoru