Technický EDIH Workshop Drážďany

20.6.2023 jsme se rovněž zúčastnili (Ing. Zdeňka Doležalová, Manažer EDIH Northeast) představení Smart System Hubu Drážďany, na který navazovala prohlídka jejich IIoT Laboratoře a seznámení s aktuálními projekty a zapojenými inovativními firmami a start-upy. Představení Smart Systém Hubu navazuje na třídenní (20.-22.6.) networkingový a prezentační festival představující zejména místní firmy a technologie s názvem Silicon Saxony 2023.

V odpoledních hodinách jsme navázali účastí na EDIH Workshopu zaměřeném na řešení problematiky správy velkého množství dat. Za naše konsorcium se přednášky na téma zprocesování dat ujal Ing. Jan Kočí, který dal nahlédnout publiku do přístupu TUL k tomuto tématu. Příležitostí k detailní diskusi na dané téma a současně možnost navázat spolupráci s přítomnými představiteli výzkumných institucí a inovativních firem byla v rámci vytvořených rotujících skupin tzv. roundtablu. 

Podobná přeshraniční setkání a sdílení zkušeností se službami projektu EDIH Northeast jsou velmi přínosná, těšíme se na další akce a spolupráci!

Přejít nahoru